Glasbeni tečaji

Naši tečaji obsegajo poučevanje solo petja, skupinskega petja, kitare, klavirja, tolkal, saksofona ter ostalih instrumentov. Pod taktirko naših nadobunih učiteljev boste na svojih urah zagotovo uživali, ker smo mi tisti, ki se prilagodimo vam in vašim željam.

Tečaj Petja

Nastja Gabor je pevka, ki je svojo glasbeno pot začela že pri dvanajstih letih. Za seboj ima veliko festivalov, tako doma, kot tudi v tujini. Učila se je pri takrat zelo priznanemu učitelju petja Bogoslavu Hvala. Kasneje je obiskovala solo petje pri Darji Švajger. Uspešno je nastopila na Slovenski popevki in nazadnje, kot imitatorka znanih zvezd na Znan obraz ima svoj glas. S poučevanjem petja se ukvarja že nekaj časa. V Cerkljah na Gorenjskem je poleg nastopov čez vikende učila kar 12 učencev. Po izobrazbi je diplomirana socialna pedagoginja in njen cilj je bil vedno ta, da združi pedagogiko in glasbo. Sedaj živi svoje sanje in najbolj jo navdušuje, ko vidi napredek svojih učencev. Veliko da tudi na to, da so njeni učenci v prvi vrsti sproščeni ob njej. Dela na tem, da pridobivajo na samozavesti in da si upajo biti in čutiti to kar so. “Ko si upamo lahko dosežemo vse in še več”, pravi.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Nastja Gabor slika

Nastja Gabor

Izkušnje: 10 let

Prijavi se

Tečaj Klavirja

Roman Sarjaš je skladatelj, pianist in profesor glasbe, ki je končal kompozicijo in glasbeno teorijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Janiju Golobu. Od leta 2003 je predsednik Glasbenega društva Art Music, od leta 2011 pa tudi član Društva slovenskih skladateljev. Tekom ustvarjanja je veliko pisal za različne glasbene zasedbe, tako za resno glasbo kot tudi popularno. Med drugim je napisal glasbo za mjuzikle 'Pariz ali jaz', 'Nebo nad Ženavljami' in 'Tu smo doma', za gledališki predstavi 'Snežna kraljica' in 'Kako je Grinch ukradel božič', za dokumentarni film 'Lendava skozi čas', več otroških pesmi za Otroški pevski zbor RTV Slovenija in več klasičnih del kot so 'Secret Island', 'Lebdenje v zraku', 'Deliverance', 'Neke noči' ... idr. Ustvarja in sodeluje z različnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki in je tudi vodja benda zasedbe Luke Basija.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Roman Sarjaš

Izkušnje: 20 let

Prijavi se

Tečaj Kitare

Matevž Špegel Štaher je mlad, perspektiven glasbenik koroških korenin. Z glasbo se ukvarja že več kot desetletje, v tem času pa je sodeloval tudi z nekaterimi večjimi imeni slovenske glasbene scene, kot so Eva Boto, Nastja Gabor, Luka Basi in Alya. Zelo rad se preizkusi tudi v zahtevnejših, manj znanih in drugačnih zvrsteh glasbe, predvsem z zasedbama Jazoo in Philammon. Veseli smo, da je Matevž postal del našega kolektiva, kjer se lahko udeležite njegovih učnih ur električne, klasične in akustične kitare.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Matevž Špegel Štaher slika

Matevž Špegel Štaher

Izkušnje: 10 let

Prijavi se

Tečaj Kitare

Nejc Švajger je pred kratkim diplomiral na angleški Academy of Contemporary Music iz smeri kitare in glasbene industrije. Svojo glasbeno pot je začel že v osnovni šoli, kjer je sprva poiskusal različne inštrumente, nato pa se dokončno odločil za kitaro, saj so ga privlačili klasični rock in metal kitarski riffi. Med študijem je pričel sodelovati s slovensko metal skupino Pyroxene, s katero je opravil tudi turnejo po Nemčiji. Leto prej je bil izbran med top 3 mladimi kitaristi na Kitarijadi, leto kasneje pa si je pridobil naziv “najboljšega kitarista” na največjem slovenskem tekmovanju mladih glasbenih skupin Šourock. Na akademiji v Angliji se je spoznaval z različnimi glasbenimi stili, se specializiral za kitaro, teorijo ter glasbeno industrijo. V tem času je sodeloval z mnogimi mladimi glasbeniki iz celega sveta, s katerim je redno koncertiral, snemal in vodil glasbene zasedbe. Po končanem študiju se je vrnil v Slovenijo, kjer je trenutno kitarist zasedbe BQL. Sodeloval je tudi z drugimi glasbeniki (Nika Zorjan, I.C.E, Dino Petrić…), redno snema kitare za mednarodne producente ter sodeluje pri raznih projektih kot “session kitarist”. S poučevanjem je začel že v času študija, vedno svoje izkušnje in znanje z veseljem podeli svojim učencem.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Nejc Švajger slika

Nejc Švajger

Izkušnje: 5 let

Prijavi se

Tečaj Bas Kitare

David Novak se glasbeno aktivno udejstvuje že več kot 25 let. Kot kitarist in basist se je z različnimi zasedbami (Hysteria, Herald IV, Special orkester Lavrica, Jazoo, Loose Cannon, Liquid Carpet, Zircus, Vid Jamnik, Ditka,...) kalil na raznovrstnih domačih kot tudi tujih glasbenih in festivalskih odrih. Poleg igranja instrumentov mu svojevrsten ustvarjalni izziv predstavlja delo v glasbenem studiu, kjer se poleg vloge studijskega glasbenika občasno uveljavi kot tonski tehnik, avtor glasbe, aranžer in glasbeni producent.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

David Novak

Izkušnje: 15 let

Prijavi se

Tečaj Bobnov

Miha Hovnik Plešej je koroški glasbenik. Tolkala igra že več kot 25 let. V času svojega aktivnega glasbenega ustvarjanja je sodeloval z regijskimi zasedbami Prima Band, Rockability, Grushka, Off Centr, pa tudi z nekaterimi zvenečimi imeni kot sta brata BQL, Luka Basi, sedaj pa aktivno deluje v pop rock zasedbi Sezuti Mački. Kot pomoč deluje v številnih zasedbah različnih glasbenih zvrsti. Veseli smo, da je Miha del našega kolektiva, kjer se lahko udeležite njegovih učnih ur bobnov, cajona in ostalih tolkal.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Miha Hovnik Plešej

Izkušnje: 25 let

Prijavi se

Tečaj Petja 2

Vera Trafella je profesorica razrednega pouka. Poučujd na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec in sicer 4. razred. Celo življenje je že prepletena z glasbo. Zaključila je nižjo glasbeno šolo, kjer je 8 let igrala violino. Deset let je prepevala pri ansamblu Vesna. V tem času so bili tudi spremljevalni ansambel Irene Vrčkovnik. V vseh letih nastopanja je bila tudi back vokalistka različnim slovenskim glasbenikom (Ireni Vrčkovnik, Simoni Weiss, Božidarju A. Koleriču, Milanu Kamniku, Danijelu Popoviču, skupini Amala, …) Posnela je tudi precej svoih pesmi. Najbolj izstopajoča in znana je zagotovo Koroško srce, ki je leta 2008 po izboru poslušalcev postala tudi himna Koroškega radia.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Vera Trafella

Izkušnje: 15 let

Prijavi se

Tečaj Saksofona

Grega Šteharnik je po zaključeni umetniški gimnaziji Maribor, smer saksofon, šolanje nadaljeval na akademiji v Gradcu, pri prof. Gerald Preinfalku. V času šolanja se je udeleževal številnih seminarjev vodilnih svetovnih saksofonistov po Evropi in bil prejemnik večih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih v saksofonu. Zadnjih petnajst let kot saksofonist deluje pretežno na koroškem območju kot aktivni član in gost mnogih glasbenih zasedb kot so Fauš dur, Ditka, Jazzo, Dimme in Pedenjpedi. Kot solist je igral na mnogih kulturnih dogodkih širom koroške, v zadnjem času pa je tudi član ekipe znane koroške pevka Nastje Gabor. Deluje kot aranžer in avtor lastne glasbe, leta 2021 je izdal prvi avtorski album z naslovom Sui Generis.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Grega Šteharnik slika

Grega Šteharnik

Izkušnje: 15 let

Prijavi se

Tečaj Trobente

Miha Petek je zaključil magistrski študij trobente in diplomski študij instrumentalne glasbene pedagogike na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Študent glasbene pedagogike na Univerzi v Mariboru in učitelj glasbene umetnosti na Osnovni šoli Juričevega Drejčka. Redno nastopa z različnimi orkestri in zasedbami doma in v tujini. Je zborovodja Koroškega otroškega pevskega zbora Mohorjan in dirigent Pihalnega orkestra Muta.

Težavnost

Trajanje

{mb_tecaji_trajanje_opis}

Mentor

Miha petek

Miha Petek

Izkušnje: 10 let

Prijavi se

Pohiti, prijave so omejene!